Amdi og Tvind

Bind 1: Iværksætteren

Lyt til Peter Tygesen fortælle om arbejdet med bogen.

Jyllands-Posten – David Trads: “Fascinerende… en stærk biografi af en mand og hans tid, som både forklarer, hvorfor Amdi kunne blive så stor i 1960’erne og 1970’erne og giver tidlige advarsler om, hvorfor det hele endte galt.”

Politiken – Bo Maltesen: “En tur mere i Tvind-møllen gør os klogere på Amdi.”

Weekendavisen – Tine Eiby: “et beundringsværdigt grundigt kildearbejde …Vi får både et indgående kendskab til denne meget specielle mand og til den tid og det samfund, han udspringer af og manøvrerer i.”

Information – Ulrik Dahlin: “Der er næppe mange skikkelser fra det danske ungdomsoprør, der er skrevet så meget om som Tvindlederen Mogens Amdi Petersen. Og der er næppe nogen, offentligheden ved så lidt om. Det forsøger ny bog at rette op på.”

Allerede som dreng samler Mogens Amdi Petersen kammerater omkring sig i tætte fællesskaber, baseret på oprørsk munterhed og spejderære. “Man skal ville noget med sit liv”, siger Amdi, og skaber med sine kammerater Danmarks første kollektiv, landets første kulturhus og en legendarisk jordomrejse, der bliver skabelon for Den rejsende Højskole og siden Det nødvendige Seminarium – og hele Tvind.
Samfundet rystes i 1960’erne og 1970’erne. Den gamle verden fungerer ikke længere, noget nyt skal fødes, men hvad? Den nye verden skal være mere bæredygtig, mere fri, mere retfærdig, men hvordan? Mange unge forkaster forældrenes værdier i kompromisløse eksperimenter med at skabe den nye orden, også på Tvind.
De ser Tvind som deres livs chance for at skabe en bedre verden i et stærkt og banebrydende fællesskab, og Tvind giver dem samtidig mulighed for at realisere evner og muligheder, de ikke aner, de har.
Men den visionære og karismatiske Amdi har en skyggeside, som kun få ser undervejs, og hans personlige brister kommer til at præge livet for alle på Tvind.
Iværksætteren er første bind i fortællingen om Tvind. Den slutter med Mogens Amdi Petersens dramatiske exit fra offentligheden i 1979, netop som Tvind står på spring til en global ekspansion. Andet bind beskriver retsforfølgelsen og Tvinds skifte til en global koncern.
   Læs et uddrag af bogen her.
   Køb bogen hos din boghandler – eller her.